Nepal//ep.2 Pokhara

Dupa o calatorie de 10 ore cu autobuzul, atat dureaza drumul K-P, am atetizat la Hotel Diplomat by the lake in Pokhara. Cazarile in Nepal au fost ceva intre 10 dolari /camera/bed and brekfast in K – 5 $ de persoana, si 15 $ camera in Pokhara fara mic dejun.  Pokhara e un orasel mult mai zen decat K. Zona turistica se intinde de-a lungul lacului Phewa si gasesti de la magazine de saluri, haine, bijuterii, la cafenele, restaurante si vin bun dar scump ( apox 6 dolari paharul).

De obicei am obervat ca fiecare gazda iti poate aranja trasee, taxiuri etc. Gazda noastra ne-a indrumat pe niste trasee potrivite pentru timpul si pregatirea noastra. Astfel cel de incalzire este Dealul Sarangkot de langa oras, deal de unde poti zbura cu parapanta si unde exista si un templu dedicat lui Shiva. Daca alegi sa urci pe jos, e mult mai spectaculos, se urca prin padure cam 2 ore, tot timpul cu ulii si parapantisti deasupra, stoluri de papagali, pana spre final unde dai de un satuc atarnat deasupra norilor. Sunt cam 800-900 m de urcat pieptis. Satisfactia e maxima la final:)

A doua zi am pornit spre Anapurna. Am fost norocoase si am prins prima zi senina dupa aproape o luna de nori 🙂

“Annapurna Base Camp Trekking is one of the most beautiful treks combined with a magnificent view and a mix of cultures unparalleled by any other treks in Nepal. Annapurna Base Camp Trekking starts from lowland towns with rice terraces into the Annapurna.”

Noi am parcurs prima zi din cele 5 necesare ca sa ajungi la Base Camp. A fost suficient cat sa faca loc visarii pentru anul urmator. E un traseu care merita. E atat un traseu cultural, se trece prin sate tibetane, unde femeile tes la razboaie, culturi diferite, pana la jungla si paduri de conifere, pana ajungi la taramul leopardului de zapada si intr un final la “sanctuar”, peretele de stanca unde se spune ca traieste Shiva este impresionant chiar si de la distanta.

Desi nu usnt cea mai sportiva persoana, am reusit sa urc pana la Australian Village, 2000 m. Cred ca e mult mai usor cu putina pregatire fizica si fara bagaj greu. Multi turisti urcau insotiti de serpasi care le carau rucsacii dar la fel de multi singuri, fara bagaj prea mare. Depinde cat iti propui sa parcurgi din traseu. Cu cat urci mai mult incepi sa si platesti pt Anapurna Conservation Area. Exista excursii organizate care pornesc din Kathmandu, insa cred si in organizarea la fata locului. Se poate!

Ce poti sa mai faci in Pokhara// World Peace Pagoda// plimbari romantice pe lac cu barca in lumina lunii// mancarica de toate felurile, chiar si occidentala// cursuri de gatit MoMo si daalbaht//plimbari cu motocicleta prin satele din jur// vorbit mult cu oamenii//shopping si negociere la greu//lectura cu mantre in fundal. Este un oras pe care il recomand celor cu copii.

Namaste si daca aveti intrebari, astept in comentarii!

Ioana&Andreea

Leave a comment