Tabara Junior Ranger

Jurnal de tabără Junior Ranger Alba

Ziua 1, copiii participanți s-au preocupat, sub îndrumarea animatorilor, de amplasarea și organizarea taberei de corturi, ceea ce a constituit o activitate distractivă și foarte apreciată de micii apărători ai naturii. După rezolvarea aspectelor administrative, s-au derulat activități specifice, de inițiere în observarea florei și faunei dar și în înțelegerea unor aspecte legate de protejarea naturii. Apoi, în cadrul unei excursii în împrejurimi, rangerii juniori au avut prilejul de a aprofunda, prin intermediul jocurilor, cunoștințele referitoare la păduri și pajiști precum și la speciile care le populează. Desigur, o atracție deosebită au avut și focurile de tabără, unde copiii au avut posibilitatea de a-și pregăti gustări și de a schimba opinii cu privire la activitățile de peste zi. În ultima zi a taberei au fost planificate alte activități în aer liber, pe traseul educativ denumit Minunile de la Rimetea amenajat în cadrul proiectului.
În cadrul excursiei copii au testat prima aplicație mobilă interactivă și educativă ce îmbină aventura cu tehnologia. Copii au îndeplinit misiuni interesante și au parcurs traseul educativ „Minunile de la Rimetea”.
„Această aplicație este ca o sămânță încolțită, care poate fi sădită și dezvoltată în cât mai multe arii protejate din România! Ne dorim sa și restul cluburilor de Junior Rangeri din țară să o implementeze la nivel local, creând astfel o bază de trasee tematice și educative. Mulțumim partenerilor de la CETM Albamont, pentru implicarea totală în acest proiect” a declarat Tiberiu Anghel, managerul proiectului Junior Ranger Alba.
Aplicația poate fi descărcată de la adresa www.albamont.ro/JuniorRanger.apk .

Acest proiect este organizat de Asociația RYMA în parteneriat cu CETM Albamont și FET Potaissae, în cadrul proiectului „Junior Ranger – Educație și distracție în Natură” cofinanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat.

Foto: Paul Darasteanu si Lucian Macaveiu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: